Verschillende typen proxies voor Facebook

Facebook kan op veel verschillende manieren gebruikt worden. Sommige activiteiten vereisen een ander type proxy. Zo is er de standaard IPv4 proxy, maar ook de nieuwe IPv6 proxy is bij ons al verkrijgbaar. Deze twee types zijn beide ondergehost in een datacenter, zoals de meeste proxies. Dit biedt optimale snelheid en bereikbaarheid. Ook bieden wij de mogelijkheid aan om een mobiele 3G/4G proxy aan te schaffen, welke vergelijkbaar is met het abonnement van uw mobiele telefoon. In onderstaand artikel leest u meer over deze types en de verschillen ertussen.

Het verschil tussen IPv4 en IPv6

Voor de adressingen op het internet worden IP adressen gebruikt. Elke website heeft bijvoorbeeld een IP adres, zodat de browser weet waar de opgevraagde data opgehaald moet worden. Vroeger waren er alleen IPv4 adressen beschikbaar, maar deze raakten op. Dit kwam door de enorme groei in het aantal apparaten dat gebruik maakt van het internet. Denk bijvoorbeeld aan telefoons, tablets en laptops, maar ook slimme apparaten die in verbinding staan met het internet. De opvolger van het IPv4 IP adres is IPv6, welke in principe vergelijkbaar te werk gaat. Hier zijn er echter veel meer van om door te groeien in de toekomst.

Het grote nadeel van IPv6 is dat dit protocol nog niet op alle websites geacepteerd wordt. Sommige sites zijn niet te laden, omdat website beheerders hier geen extra maatregelen voor hebben genomen. Dit zorgt ervoor dat IPv4 nog steeds het standaard IP adres is op het internet. Veel grote websites, zoals Facebook zijn al wel te bereiken via het nieuwe IPv6 IP adres.

Mobiele IP adressen

Een mobiel IP adres is ook een IPv4 adres, maar deze is in beheer van de provider. Zo heeft T-mobile een groot aantal IPv4 adressen, welke het systeem toewijst bij gebruik. Voor sommige Facebook gebruikers kan dit uitkomst bieden in hun online activiteiten. De snelheid ligt lager dan een datacenter IP adres, maar het mobiele IP adres straalt wel meer betrouwbaarheid uit. Ook zal het IP adres met het in- en uitschakelen van de verbinding veranderen, net zoals bij uw mobiele abonnement.