Het instellen van een HTTP proxy bij de Google Chrome Browser

We zullen stapsgewijs toelichten hoe je gemakkelijk een HTTP(s) proxy in kan stellen bij de Google Chrome browser. De Chrome browser is te gebruiken met HTTP(s) en SOCKS5 proxies, maar heeft geen individuele proxy instellingen. Het instellen van de proxy bij de instellingen van Google Chrome zal er voor zorgen dat de proxy actief is op de algemene instellingen van de computer.

Het instellen van de HTTP(s) proxy in de Google Chrome browser is zeer gemakkelijk en in slechts enkele stappen gedaan. Onderstaand is een stappenplan te vinden om de proxy in te stellen, waarna de werking gecontroleerd kan worden met behulp van een andere handleiding.

Na het instellen van de proxy loopt het internet verkeer door de proxy. Het kan zijn dat de proxy websites blokkeerd om te voorkomen dat deze bezocht worden op het proxy IP adres. De foutmelding die de browser geeft hoeft dus niet te betekenen dat de proxy niet werkt. Probeer altijd eerst de website te bereiken waar de proxy voor aangeschaft is. Websites zoals iPleak.net en Whoer.net zijn wel bereikbaar om te checken of de proxy zijn werk doet.

divider

LET OP:
Google Chrome heeft geen individuele proxy instellingen en maakt gebruik van de algemene proxy instellingen van de computer. Een ingestelde proxy bij Google Chrome zal dus o.a. ook voor Internet Explorer werken. Wil je dit voorkomen kies dan een browser met individuele proxy instellingen, zoals; Mozilla FireFox, Safari en Maxthon.

Stap 1:
Open de Google Chrome browser.

Stap 2:
Open rechtsboven het menu. HTTP Proxy - Google Chrome menu openen

Stap 3:
Selecteer in het menu de optie “instellingen”. HTTP Proxy - Google Chrome volledige menu

Stap 4:
Druk onderaan op de link om de geavanceerde instelling ook te weergeven. HTTP Proxy - Google Chrome geavanceerde instellingen weergeven

Stap 5:
Zoek het kopje “Netwerk” en druk hier op “Proxyinstellingen wijzigen”. HTTP Proxy - Google Chrome netwerk proxyinstellingen wijzigen

Stap 6:
Selecteer het tabblad “Verbindingen”.

Stap 7:
Druk rechtsonder op de extra LAN-instellingen. HTTP Proxy - Google Chrome LAN instellingen wijzigen

Stap 8:
Vink de proxyserver aan (Een proxyserver voor uw LAN-netwerk gebruiken).

Stap 9:
Open de geavanceerde proxy instellingen door op de knop “Geavanceerd” te drukken. HTTP Proxy - Google Chrome geavanceerde proxy instellingen knop

Stap 10:
Type achter HTTP jouw proxy IP adres en de bijbehorende Poort.
Vink ook de optie “Dezelfde proxyserver voor alle protocollen gebruiken” aan. HTTP Proxy - Google Chrome voorbeeld proxy instellingen

Stap 11:
Druk tweemaal op “OK” om de proxy instellingen door te voeren.

Stap 12:
In geval van gebruikersnaam en wachtwoord authenticatie
De browser zal na het doorklikken automatisch een melding geven dat de proxy beveiligd is met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze zullen eerst ingevuld moeten worden voordat de proxy te gebruiken is. Als de login melding niet automatisch wordt weergegeven kan het helpen om een website te bezoeken met de proxy, zodat de browser getriggerd wordt om de proxy credentials te vragen.

Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat bij jouw proxy hoort. Het is handig om een vinkje te plaatsen voor “remember my credentials”, de browser slaat je inloggegevens dan op.

In geval van IP authenticatie
De browser zal niet om authenticatie vragen, omdat je IP adres herkent wordt door de proxy server. De proxy kan gelijk in gebruik genomen worden.

Vanaf nu is je nieuwe proxy ingeschakeld.

divider

Wil je zeker weten dat je proxy werkzaam is, volg dan de volgende handleiding:
Testen of de proxy naar behoren werkt

Voorkom dat je eigen IP adres alsnog uitlekt, dit kun je doen door WebRTC en Flash Player uit te schakelen.
Voorkomen van een lekkende WebRTC.
Voorkomen van een lekkende Flash Player.

Ben je er niet uitgekomen?
Neem nu contact op en wij helpen je verder.