Je IP adres whitelisten

Onze proxy accounts worden standaard uitgerust met een gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt er zelf voor kiezen om hier IP authenticatie aan toe te voegen. Dit biedt enkele voordelen. Zo zorgt het voor veel gemak en daarnaast kun je de proxies zo ook gebruiken voor applicaties die geen gebruikersnaam en wachtwoord support bieden. Uiteraard blijven de proxies ook te gebruiken met hun gebruikersnaam en wachtwoord voor overige IP adressen. Het is mogelijk om meerdere IP adressen op je whitelist te zetten, deze kun je doorgeven via ons contactformulier.

Een proxy account wordt standaard beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is om te voorkomen dat de proxy door anderen gebruikt wordt. Het is ook mogelijk om een extra beveiliging toe te voegen aan onze standaard methode. Bij deze extra mogelijkheid whitelisten we je IP adres. Whitelisten is kort gezegd; een IP adres op de witte lijst zetten en als veilig markeren. De proxy is vanaf dat moment zonder gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken op apparaten met het gewhiteliste IP adres. Het is ook mogelijk om meer dan één IP adres toe te voegen aan je witte lijst.

Voordelen van IP authenticatie

Het whitelisten van je IP adres heeft verschillende voordelen. Zo scheelt het in eerste instantie veel tijd, omdat je niet steeds bij elk gebruik de gebruikersnaam en het wachtwoord hoeft in te vullen. Het levert dus een stukje gemak op. Daarnaast maakt IP authenticatie het mogelijk dat de proxy ook gebruikt kan worden voor applicaties die geen gebruikersnaam en wachtwoord authenticatie bieden. Je kunt bij deze applicaties wel een proxy instellen, maar er is geen mogelijkheid om je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. Deze applicaties zullen niet werken zonder IP authenticatie. Het whitelisten van je IP adres biedt hiervoor de oplossing, omdat de proxy zo bruikbaar wordt zonder de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Opgeven van IP adressen voor je whitelist

De enige vereiste om gebruik te maken van IP authenticatie is het opgeven van je IP adres(sen). Dit kan je doen door een bericht te sturen via ons contactformulier. Jouw opgegeven IP adressen zullen vervolgens handmatig gewhitelist worden voor de opgegeven proxy accounts. Uiteraard blijft de proxy ook werken met de gebruikersnaam en het wachtwoord voor apparaten met een ander IP adres.

Er zijn veel hulpsites om erachter te komen wat je IP adres is. Zo geven bijvoorbeeld www.whatismyipadress.com en www.whatismyip.com gelijk aan wat jouw huidige IP adres is. Je hoeft niet op de locatie te letten, deze klopt niet altijd.

Wij stellen je op de hoogte als de aanvraag van een nieuw IP adres verwerkt is.