Het aanpassen van de proxy credentials

Bij het aanmaken van een account op onze website wordt er automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord gegenereerd voor de proxies. De gegenereerde credentials kunnen vervolgens in het dashboard aangepast worden. Bij het gebruiken van een gebruikersnaam en wachtwoord om uw proxies mee te authenticeren is het van belang dat deze gegevens niet in de handen van derden vallen, hier is de gebruiker zelf verantwoordelijk voor. Het is ook mogelijk om alleen IP-authenticatie te gebruiken en de authenticatie met een gebruikersnaam en wachtwoord volledig uit te schakelen.

Aanpassen van de proxy-credentials

Voor nieuwe gebruikers zal er automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord gegenereerd worden. Het is erg gemakkelijk om de automatisch gegenereerde credentials aan te passen in ons geautomatiseerde dashboard. Allereerst logt u in op het dashboard, waarna de authenticatie-instellingen geopend kunnen worden in het menu. Bij de authenticatie-instellingen is het mogelijk om authenticatiemethoden aan te passen en in- of uit te schakelen. Als de gebruikersnaam- en wachtwoordauthenticatie ingeschakeld is, kunt u hier de gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord aanpassen. Deze wijzigingen zijn van toepassing op alle actieve bestellingen van het account en zullen per direct doorgevoerd worden.

Het kan voorkomen dat een browser de gebruikersnaam en het wachtwoord heeft opgeslagen in een zogenoemde cache, dit kan resulteren in een niet werkende proxy. Deze cache wordt door de browser gebruikt om te voorkomen dat de gebruiker telkens opnieuw de gebruikersnaam en het wachtwoord in moet voeren. Browsers gaan ervan uit dat de credentials in de cache juist zijn en gebruiken deze om verbinding te maken met de proxy, wat na de aanpassing niet meer lukt. Een oplossing hiervoor is het verwijderen van de cache en browsergeschiedenis of het openen van de browser in incognitomodus.

Tips voor een veilige authenticatie van de proxies

Bij het gebruik van een gebruikersnaam en wachtwoord als authenticatiemethode zijn er altijd een aantal zwakke plekken aanwezig. Het is van belang dat de ingestelde credentials moeilijk te raden zijn en ze moeten afgeschermd worden voor onbevoegden. Het kan soms verstandiger zijn om gebruikersnaam- en wachtwoordauthenticatie volledig uit te schakelen en over te gaan op IP-authenticatie.