Een hoge kwaliteit private SOCKS5 proxy kopen

Sommige applicaties bieden alleen ondersteuning aan voor een SOCKS5 proxy, vandaar dat dit protocol niet in ons assortiment mag ontbreken. Onze private SOCKS5 proxies zijn van zeer hoge kwaliteit en hebben een vrijwel geen downtime. Daarnaast wordt je proxy account goed beveiligd met een gebruikersnaam & wachtwoord en eventueel IP authenticatie.

  • Hoge kwaliteit
  • Keuze uit HTTP en SOCKS5 protocol
  • IP & Wachtwoord beveiliging
  • Zeer hoge anonimiteit
  • Locatie naar keuze (25+)
  • Hoge snelheid (1000mb/s!)

Wat is een SOCKS5 proxy?

De SOCKS5 proxy is een uitbreiding op het SOCKS4 protocol en is, zoals de naam al aangeeft, een proxy. Door middel van een proxy wordt niet jouw IP adres, maar dat van de proxyserver zichtbaar bij het bezoeken van een webpagina. Voor meer informatie over wat een proxy precies is hebben wij een verhelderende informatie pagina geschreven; Wat is een proxy?

Zoals hierboven al aangegeven is een SOCKS5 proxy de uitbreiding op een SOCKS4 proxy. Het verschil met de verouderde SOCKS4 proxy is dat er bij een SOCKS5 proxy meer mogelijkheden tot authenticatie zijn. Wij vinden beveiliging erg belangrijk, want een aangeschafte proxy moet natuurlijk private blijven.

Er zijn applicaties die een SOCKS5 proxy nodig hebben om naar behoren te functioneren, ze zijn dus voor meerdere doeleinden te gebruiken. Hier zitten echter wel grenzen aan, zo zijn er verschillende activiteiten waar de proxies niet voor gebruikt mogen worden. Denk hierbij aan activiteiten in strijd met de wet en dergelijke. Op de restricties pagina is meer informatie te vinden over dit onderwerp.

Locatie naar keuze voor je proxies

De SOCKS5 proxies zijn beschikbaar in verschillende locaties gelegen over de hele wereld. Op dit moment zijn er 23 verschillende locaties beschikbaar en dit aantal breidt zich nog steeds uit. Daarnaast heeft elke locatie vaak meerdere servers, waardoor het proxy IP aanbod groot blijft. Zo zijn er locaties beschikbaar in Amerika, Canada, Duitsland, Engeland en natuurlijk in Nederland. Voor de optimale snelheid en kwaliteit raden wij een Nederlandse proxy aan. De afstand die de data moet afleggen van de server naar het apparaat wordt hierdoor verkort wat voor het optimale resultaat zorgt.

Er dient bij de aanschaf van de proxy een locatie gekozen te worden, dit zal de locatie worden van jouw proxy IP adres. Op het moment dat de proxy ingesteld is zal het IP adres en de locatie van de proxy server zichtbaar zijn voor de websites die je bezoekt. Uiteraard kun je de SOCKS5 proxy ook weer uitschakelen, zodat je eigen IP weer zichtbaar wordt voor de websites die je bezoekt. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden om zaken zoals internetbankieren op je eigen IP adres te blijven doen. Dit is allemaal te regelen in de instellingen van je browser.

SOCKS5 proxy account beveiliging

Zoals al eerder vermeld vinden wij een goede beveiliging erg belangrijk. Dit is de reden dat wij onze private proxy accounts standaard altijd uitrusten met een gebruikersnaam en wachtwoord. Deze beveiliging is vervolgens uit te breiden met IP authenticatie, zodat je de proxies kunt gebruiken zonder gebruikersnaam en wachtwoord. Sommige browsers en applicaties bieden geen gebruikersnaam en wachtwoord ondersteuning, IP authenticatie is dan niet te vermijden.

Gebruikersnaam en wachtwoord verificatie

Een gebruikersnaam en wachtwoord verificatie werkt net zoals elk ander inlogsysteem. Eventuele voorkeur voor je inloggegevens kun je doorgeven bij de bestelling. Wij genereren zelf een gebruikersnaam en wachtwoord als er geen voorkeur door is gegeven. De inloggegevens worden vermeld op je ProxyInformatie PDF die je uiterlijk 24 uur na het afronden van de bestelling ontvangt. Je kunt deze gegevens vervolgens gebruiken om de SOCKS5 proxy in gebruik te nemen. Zoals hierboven al aangegeven kan het voorkomen dat een browser of applicatie geen wachtwoord authenticatie ondersteund. Dit is echter geen probleem, omdat wij ook IP authenticatie beschikbaar hebben gesteld. Je kunt je proxies op deze manier gebruiken zonder gebruikersnaam en wachtwoord met de opgegeven IP adres(sen).

IP verificatie

Bij de IP verificatie wordt jouw SOCKS5 proxy alleen toegankelijk vanaf het IP adres wat door jou is opgegeven. Er is dan geen gebruikersnaam en wachtwoord meer nodig. Op deze manier kunt u de SOCKS5 proxy ook gebruiken voor activiteiten die geen authenticatie support bieden. Je gebruikersnaam en wachtwoord blijven uiteraard wel werkzaam. Het is mogelijk om meerdere IP adressen door ons te laten whitelisten. Je kunt deze aan ons doorgeven waarna wij de extra beveiliging handmatig in werking stellen. Op de IP adres whitelisten pagina kun je hierover meer informatie vinden.

Applicaties en browsers

Onze SOCKS5 proxies worden voor veel verschillende activiteiten gebruikt. Denk hierbij aan browsers, games en applicaties. Het is voor ons niet mogelijk om alle applicaties waar de proxies mee werken te vermelden, omdat ze vrijwel voor elke applicatie werken die SOCKS5 ondersteund. Mocht er alleen ondersteuning aanwezig zijn voor HTTP(s) dan is dit geen probleem, omdat wij ook dit protocol aanbieden.

Het instellen van een proxy spreekt vaak voor zich in applicaties en browsers. Toch hebben wij enkele handleidingen geschreven bij de veelgebruikte browsers om je een eindje op weg te helpen. Zoals al aangegeven kunnen wij niet elke applicatie vermelden, vandaar dat er ook niet voor elke applicatie een handleiding is geschreven. Er zijn simpelweg te veel applicaties die proxies ondersteunen. Wel willen we je altijd helpen bij het instellen van je proxies, hiervoor kun je contact opnemen met ons.

Switchen tussen het HTTP en SOCKS5 protocol

Vaak wordt er bij een applicatie of browser die je wilt gaan gebruiken aangegeven welk proxy protocol er nodig is, maar dit is niet altijd het geval. Het is dan lastig om te bepalen welk protocol je moet kiezen bij het afronden van je bestelling. Gelukkig bieden wij de mogelijkheid om achteraf gratis te switchen tussen beide protocollen. Dit is uiteraard helemaal gratis. Weet je nog niet zeker welk protocol je moet kiezen bij het afronden dan kun je ook kiezen voor de optie “ik weet het niet”. Wij zullen dan contact met je opnemen om je te helpen met de juiste keuze om jouw proxies werkend te krijgen.