Hoe wordt mijn proxy account beveiligd?

Beveiliging staat bij ons hoog in het vaandel. Aangeschafte private proxies moeten namelijk alleen voor de rechtmatige eigenaar beschikbaar zijn. Dit is de reden dat wij onze proxy accounts standaard beveiligen met een gebruikersnaam en wachtwoord. Er kan daarnaast gekozen worden voor extra IP authenticatie.

Private proxies bieden veel voordelen ten opzichte van shared / gratis proxies. Voorwaarde is wel dat de proxies op het proxy account alleen beschikbaar zijn en blijven voor de rechtmatige eigenaar. Zo blijft de snelheid en kwaliteit hoog. Wij voorkomen dat de proxies door onbevoegde personen worden gebruikt door er een gebruikersnaam en wachtwoord aan te koppelen. Je kunt er zelf voor kiezen om deze standaard beveiliging uit te breiden met IP authenticatie.

Gebruikersnaam en wachtwoord authenticatie

Zoals al vermeld worden onze proxy accounts altijd uitgerust met een gebruikersnaam en wachtwoord. Iedereen met de inloggegevens kan gebruik maken van de proxies op het proxy account. Zo kan ervoor gekozen worden om meerdere mensen toegang te geven tot de proxies, hier ben je zelf verantwoordelijk voor. Je kunt een voorkeur voor gebruikersnaam en wachtwoord meegeven bij de bestelling. Wij zullen een account maken met willekeurige gegevens als er geen voorkeur is doorgegeven.

Het kan voorkomen dat een applicatie geen gebruikersnaam en wachtwoord ondersteuning biedt. Dit maakt de proxies onbruikbaar. Gelukkig is dit gemakkelijk te omzeilen met IP authenticatie.

IP Authenticatie

Wij bieden naast de standaard gebruikersnaam en wachtwoord beveiliging ook IP authenticatie aan. Deze extra beveiliging zorgt ervoor dat elk apparaat met een gewhitelist IP adres gebruik kan maken van de proxies op het account, zonder inloggegevens. Dit is erg handig voor applicaties die geen gebruikersnaam en wachtwoord ondersteuning bieden. Daarnaast zorgt het voor extra gemak.

De IP authenticatie komt als extra beveiliging bovenop de standaard beveiliging. De proxies blijven dus altijd bruikbaar met de juiste inloggegevens. Deze inloggegevens zijn niet meer nodig voor apparaten die een IP adres hebben gelijk aan een IP adres op de witte lijst.

Het is mogelijk om meerdere IP adressen op je witte lijst te laten plaatsen. Deze IP adressen kun je doorgeven via het contactformulier.