Anoniem surfen op het internet

Anoniem surfen op het internet

Onder andere bedrijven en zoekmachines zijn erg geïnteresseerd in ons gedrag op het internet. Zo kunnen bedrijven gericht reclame maken en zoekmachines relevantere zoekresultaten weergeven. Dit kan voor sommige mensen als onprettig ervaren worden, omdat hun privacy hiermee geschonden wordt. Onder andere een proxy biedt hiervoor uitkomst.

Heb je er ooit over nagedacht waar die verdacht relevante reclames vandaan komen? Het is namelijk geen toeval dat je online nogmaals in aanraking komt met die o-zo-leuke schoenen van een schoenengigant. Ons gedrag op het internet wordt gevolgd en vaak in bewaring genomen. Dit doen website door middel van het plaatsen van cookies (meer lezen over cookies?). Deze informatie wordt vaak gebruikt om gerichte reclame te maken door bedrijven. Bedrijven hebben hier belang bij, omdat gerichte reclames meer conversies opleveren en uiteindelijk dus minder kosten.

Ook veel zoekmachines slaan je oude zoekopdrachten en gedrag op het internet op om relevantere zoekopdrachten aan te kunnen leveren. Dit kan men als zeer handig ervaren, maar wanneer komt de privacy in het gering? Veel mensen willen niet dat hun internet gedrag direct terug te koppelen en zoeken een oplossing om dit te voorkomen. Een private proxy biedt hiervoor een goedkope uitkomst.

Hoe draagt een proxy bij aan jouw anonimiteit op het internet?

Onze proxies bieden hoge anonimiteit. Zo zijn aanvragen op het internet niet direct terug te koppelen aan jou. Ze verlopen eerst via de proxyserver, waarna het voor het eindpunt lijkt alsof de aanvraag alleen van de proxyserver komt. Dit is echter niet het geval aangezien de proxyserver de aanvraag vervolgens doorstuurt naar jouw eigen computer. De proxyserver is in deze situatie dus eigenlijk een bemiddelaar. Met een kleine omweg zorgt de proxy ervoor dat jij je informatie en data gewoon op kunt vragen. Meer uitleg over de werking van een proxyserver is hier te vinden.

Met een proxy is ook jouw locatie te veranderen. Zo kun je ervoor kiezen om een proxy gelegen in bijvoorbeeld Duitsland of Amerika te nemen. De website die jij bezoekt zal denken dat je een Amerikaanse of Duitse bezoeker bent. Er handig voor de beheerder van een internationale website of bij het boeken van een reis. Uiteraard draagt een andere locatie ook bij aan een hogere anonimiteit.

Onze private proxies combineren met een Virtual Private Network (VPN)

Er zijn meerdere oplossingen om op internet een hogere anonimiteit te verkrijgen. Zo is een andere oplossing een zogenoemde VPN. Deze bieden wij op dit moment niet aan, maar het is soms erg handig om een proxy in combinatie met een VPN te gebruiken. In sommige situaties is het niet gewenst dat de VPN van IP adres wisselt (wat vaak het geval is). Onze private proxies hebben een static IP adres, welke altijd hetzelfde blijft. Je kunt dus een beveiligde verbinden inschakelen met een VPN en vervolgens een static IP verkrijgen met een proxy. De snelheid van onze proxies is hoog, zodat je nauwelijks het verschil merkt tussen internet met en zonder proxy.

Proxies en VPNs worden door veel onafhankelijke website vermeld als goede manier om jouw privacy af te schermen. Zo kun je er op PCMweb.nl en InfoBron.nl veel over lezen. Hier worden ook overige methodes genoemd. Het is zeker handig om deze artikelen te lezen en de voordelen van proxies ten opzichte van overige methoden door te nemen, voordat je tot aanschaf overgaat.